Izvor: Blic, 14.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen advokat Anđelko Gurka

Ubijen advokat Anđelko Gurka

SREMSKA MITROVICA Juče ujutro, oko 8 sati, u Sremskoj Mitrovici ubijen je poznati advokat iz ovog grada Anđelko Gurka (58), dok je obavljao zadatak za svog klijenta. Njega je, kako je potvrdio istražni sudija Okružnog suda u Mitrovici Nebojša Starčević, hicem iz pištolja usmrtio vlasnik kuće u Ulici Marka Kraljevića bb Dušan Mićić (57). Advokat Gurka je juče ujutru zajedno sa poreskim izvršiteljem Dušanom Radojčićem došao do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mićićeve kuće, kako bi izvršili prinudnu naplatu za jednog od Gurkinih klijenata. Kako 'Blic' nezvanično saznaje, radi se o sumi od oko 4.000 dinara.

Čim su advokat i izvršitelj stigli u kuću, Mićić je iznenada dograbio pištolj i jednim hicem na mestu ubio advokata. Dušan Radojčić je uspeo da pobegne i odmah obavesti policiju o zločinu. Iako je ubica Dušan Mićić pokušao da umakne, radnici SUP-a Sremska Mitrovica ubrzo su ga uhapsili i sproveli u pritvor.

Kako sasaznajemo od komšija, Mićić je važio za 'teškog čoveka', a u kući u kojoj je počinio ubistvo živeo je sam. A. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.