Izvor: Politika, 22.Feb.2015, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen Goran Radoman, član kotorske kriminalne grupe

Samo nekoliko sati pre ubistva Gorana Radomana u Novom Beogradu, dignut je u vazduh džip u Podgorici koji pripada članu iste bande

Crnogorski državljanin Goran Radoman (37) ubijen je preksinoć oko jedan sat posle ponoći sa više hitaca u garaži u Ulici Jurija Gagarina kod broja 26-A u Novom Beogradu. Na njega je pucano nakon što je parkirao svoj BMV podgoričkih registarskih oznaka i iz garaže se uputio ka liftu koji vodi do stana u kojem je živeo sa suprugom i decom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Prema nezvaničnim informacijama, za sada nepoznati napadač, najpre je onesposobio kameru koja je „pokrivala” deo garaže gde je bilo Radomanovo parking mesto, a zatim pucao iz automatskog oružja. Pretpostavlja se da je koristio oružje sa prigušivačem, a Radoman je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

– Policija je obavila uviđaj i, prema nezvaničnim informacijama, pronašla dokaze koji bi mogli da dovedu do ubice Radomana. Preuzeti su snimci sa sigurnosnih kamera iz garaže i zgrade u kojoj je usmrćen crnogorski državljanin. Pošto je ubijeni mladić poznat i srpskoj i crnogorskoj policiji, odmah su obavešteni istražni organi susedne zemlje – navodi „Politikin” sagovornik blizak istrazi.

Radoman je, prema nezvaničnim informacijama, pripadao kotorskoj „škaljarskoj” kriminalnoj grupi čiji su članovi dovođeni u vezu sa iznudama, pokušajima ubistva, nedozvoljenim posedovanjem oružja. Grupu predvodi Jovica Vukotić, a njeni članovi imali su u zakupu najelitnije lokale u Starom gradu u Kotoru.

Takođe, pripadnici „škaljarske” grupe preuzeli su gazdovanje nad lokalima i objektima koji su bili u vlasništvu Dragana Dudića Firca, jednog od najbližih saradnika Darka Šarića, optuženog za šverc dve tone kokaina. Dudić je 2010. godine ubijen u centru Kotora, samo mesec dana pošto se tajno sastao sa predstavnicima srpskog tužilaštva, policije i BIA i razgovarao o eventualnoj predaji Darka Šarića.

Slučajnost ili ne, tek samo nekoliko sati pre ubistva Radomana u Beogradu, u centru Podgorice dignut je u vazduh „audi A-8” Milana Vujotića iz Podgorice, takođe člana „škaljarske” grupe. U eksploziji je potpuno uništen Vujotićev blindirani automobil, ali i još dva vozila koja su bila parkirana uz njega. Vujotićev automobil dignut je u vazduh na parkingu u podgoričkoj Ulici kosovskih junaka, na samo pedesetak metara od dečjeg vrtića, doma zdravlja i mnogobrojnih kafića. Samo pukom srećom, niko nije povređen.

Prema podacima crnogorske policije, Vujotić je već duže vreme na meti članova suparničkih klanova. Da je bio u opasnosti, govori i činjenica da mu je prošle nedelje u, kako se pretpostavlja u podmetnutom požaru, izgoreo „audi”.

Miroslava Derikonjić

objavljeno: 22.02.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.