Ubijao rođake dok je jurio suprugu

Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijao rođake dok je jurio suprugu

TUZLA - Šestostruki ubica Tomislav Petrović (45) masakrirao je svoje rođake u Lipnici dok je jurio suprugu Maru koja je krenula na posao i s kojom se prekjuče ujutro posvađao, ukazuju prvi rezultati policijske istrage.



Posle svađe sa mužem, Mara je krenula ka autobusu da bi se odvezla do Tuzle gde radi u Fabrici obuće „Aida". Tomislav je uzeo pištolj i potrčao za njom. Kada je žena ušla u autobus, Tomislav je prišao i vozaču Murselu Čoliću (41) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pucao u grudi i prste. Vozač je uspeo da otvori vrata i iskoči iz autobusa. Petrović je nastavio da puca i pogodio je Dragicu Markanović, koja je sedela iza vozača, a potom je ubio supružnike Nika i Maru Petrović.

Supruga ubice uspela je da istrči iz autobusa i sakrije se u kući Marka Markanovića, čiju je snahu zločinac već ubio. Iako preplašena uspela je da kaže: „Sve ih pobi". Skrovište u Markanovićevoj kući ubrzo je našao i ranjeni vozač, a domaćin je pozvao komšiju da povređenog Čolića preveze u bolnicu.

Kada je video da je supruga pobegla iz autobusa, Tomislav je krenuo da je traži i pretpostavio je da se sakrila u nekoj od obližnjih kuća. Krvavi pir nastavio je u kući Iva Markanovića, inače ratnog vojnog invalida, Dragičinog devera i Markovog brata. Ivo Markanović je čuo pucnjavu, krenu ka ulaznim vratima, kada ga je pogodio prvi metak. Iako se sporije kretao pokušao je da se sakrije i krenuo ka kupatilu, ali je zločinac nastavio da puca u njega. Petrović, kada je video da njegova supruga nije tu, istračao je i krenuo ka domu Mija i Kate Petrović. Njih je probudila pucnjava u autobusu, pa je Mijo istračao u dvorište da vidi šta se dešava, dok je Kata bila na kućnom prabu. Izbezumljeni Petrović je utrčao u njihovo dvorište i pucao prvo u Mija, a zatim u Katu. Dok je trčao do svoje kuće pucao je ka još jednom meštaninu, koga je promašio. Seo je u svoju „džetu" u nameri da nađe suprugu i „raspravi" sa njom. Na dva-tri kilometra od mesta na kojem je masakrirao šestoro ljudi, Petrovićeva „džeta" sudarila se s automobilom kojim je ranjeni Čilić vožen u bolnicu. Petrović je stao, pucao ka automobilu, ali je promašio. Vozač je ostao priseban i nastavio put ka bolnici u Tuzli. Ubrzo je stigla i policija i 25 minuta posle zločina uhapsila Petrovića.

Monstrumu je određen jednomesečni pritvor i prekjuče po podne smešten je u Psihijatrijsku bolnicu u Tuzli, gde je pod stalnim policijskim nadzorom. Odmah posle zločina supruga Mara i ćerka Jelena smeštene su na sigurno i dobile su policijsku zaštitu.

Komšije ubice su znale da ima psihičkih problema i kažu da se u poslednje vreme ponašao čudno. Sumnjao je u vernost supruge Mare, a njenu sestru Janju optuživao je da „pravi čarke".

- Mara je bila izložena stalnim pretnjama i maltretiranjima. Tražila je pomoć od najbližih komšija i molila ih da Tomislava prijave policiji. Onaj je dan pre zločina pozvala sestru Janju i žalila se da joj Tomislav preti da će je ubiti - kaže komšinica.

Janja, koja je u šoku posle monstruoznog zločina, potvrđuje da joj se sestra žalila na supruga.

- Tražila je da obavestim policiju, ali znajući kakav je Tomislav čovek, nisam se usudila. Pozvala sam Hitnu pomoć i tražila da oni pomognu jer je Tomislav psihički bolesnik. Rekli su mi da je to slučaj za policiju - navodi Janja.

Rođaci zločinca kažu da je Tomislav lečen u psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj, koju je na vlastitu inicijativu napustio. Komšije tvrde da je pokazivao i manijakalno ponašanje, virio je kroz tuđe prozore, pucao iz pištolja, ali protiv njega nikada nije podneta nijedna prijava. Žrtve masakra danas će biti sahranjene na lokalnom groblju.

Monstrum pokušao da se ubije

Za vreme dok su tužilac i predstavnici MUP-a Tuzlanskog kantona na konferenciji javnost obaveštavali o masakru, Petrović je na saslušanju u policijskom stanici razbio čašu i pokušao sebi da preseče vene i ubije se. Policajci su ga u tome osujetili i odmah je prebačen u Psihijatrijsku kliniku, gde će pod stalnim nadzorom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.