Ubici požeškog maturanta 12 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubici požeškog maturanta 12 godina zatvora

UŽICE - Veće Okružnog suda u Užicu osudilo je danas Tomislava Jovanovića (21) iz Požege na zatvorsku kaznu od 12 godina, proglasivši ga krivim za smrt maturanta požeške Gimnazije Aleksandra Vujačića.

Zbog učestvovanja u tuči, koja je prethodila ubistvu, na 18 meseci zatvora osuđen je Saša Novaković (21), takođe iz Požege, dok je njihova sugrađanka Ivana Manojlović, zbog prikrivanja i pomoći počiniocima krivičnog dela, osuđena na šest meseci zatvora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Istraga je utvrdila da je Vujačić, odličan učenik i primeran mladić iz Lučana, ubijen u noći 18. oktobra prošle godine, ispred požeške diskoteke "Soto zero", kada je došlo do svađe i fizičkog obračuna njega i Jovanovića, u koju se umešao i Novaković.

Sud je prihvatio navode optužnice da su Jovanović i Novaković nesrećnog mladića tukli pesnicama i nogama, pre nego što ga je Jovanović ubodom peroreza u srce usmrtio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.