Izvor: CrnaHronika.rs, 30.Apr.2013, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS: Šestogodišnjak se utopio dok je spasavao brata!

Dečak Branislav Nikolić (6) stradao je dok je pokušavao da spase rođenog brata Nikolu (4).Nikola je upao u Simikinu baru blizu njihove kuće u selu Gakovo kod Sombora. Lekari novosadske Dečje bolnice još se bore za život malog Nikole, koji je u komi i nalazi se na aparatima.
Njih dvojica su se igrali pored bare sa komšinicom dve godine starijom od nastradalog Branislava. Još ne znamo da li su oni slučajno upali u vodu ili je mlađi brat ušao da se okupa – kaže za Kurir stric nastradalog mališana. Komšija Radomir Đukić, koji je prvi pritekao u pomoć dečacima, kaže da je devojčica dotrčala do njega i rekla mu da su dečaci upali u baru.
- Nikola je prvi upao i počeo da se davi, a Branislav je skočio da spase brata. Uleteo sam u dvorište nastradalog mališana i ocu Srđanu rekao šta se dogodilo. Potrčali smo prema bari i počeli da ih tražimo. Nogom sam dotakao nešto, spustio sam ruke i vrisnuo: “Srđane, evo ih!” Zatekli smo ih u grčevitom zagrljaju – priča vidno potresen Radomir Đukić, koji je izvukao Branislava, a Srđan Nikolu.
- Prizor je bio jeziv. Svašta sam preživeo na ratištu, ali me je ovo potreslo toliko da ne mogu da opišem – kaže Đukić.
Malom Branislavu na nesreću nije bilo spasa, dok je onesvešćeni Nikola prebačen u Dečju bolnicu u Novom Sadu.
Branislav sahranjen uz bele golubove!
Malog Branislava na večni počinak na seoskom groblju u Gakovu, pored rodbine, ispratili su i golubovi.
- Od kuće do groba ispratili smo ga u kočijama jer je obožavao konje. Dok su spuštali maleni sanduk u raku, pušteni su beli golubovi. Jezivo je bilo. Kako će im roditelji izdržati sve ovo, ne znam. Veoma su dobri ljudi i krajem godine uselili su se u novu kuću, a sada ostadoše bez deteta, i to na Cvetnu nedelju. Molimo boga da barem Nikola preživi – kaže meštanin Đura D.
Izvor: kurir

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Povezane vesti

Dečak koji je upao u Simikinu baru u teškom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2013

Stanje četvorogodišnjeg Nikole Nikolića iz Gakova kod Sombora je teško, saznaje RTV u dečjoj bolnici u Novom Sadu. On je u nedelju upao u Simikinu baru nadomak njihove kuće u Gakovu, a njegov šestogodišnji brat Dušan se utopio, dok je pokušavao da ga spase.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.