UŽAS

Izvor: Kurir, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS

U udesu kod Siriga poginuo bračni par Marinko (37) i Zlata (35) Borenović iz Bajmoka, a teško povređene kćerke Miljana (12), Jovana (10) i Jelena (5) i njihova drugarica Teodora Zagorac (7)

NOVI SAD - Bračni par Marinko (37) i Zlata (35) Borenović iz Bajmoka poginuli su, a njihove kćerke Miljana (12), Jovana (10) i Jelena (5), kao i Teodora Zagorac (7), ćerka njihovih prijatelja, teško su povređene u udesu koji dogodio juče ujutro na magistralnom putu Subotica - Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sad kod Siriga.

Stravični udes desio se kada je vozač putničkog automobila „golf“ subotičkih registracija preticao vozilo u istoj saobraćajnoj traci i direktno se sudario sa autobusom „Laste“ koji mu je dolazio u susret i koji je od siline udarca sleteo u obližnji jarak.

U autobusu, koji se kretao od Novog Sada ka Subotici, i koji je vozio Milan Lukić (53), bilo je 18 putnika. Njih troje, Viola N. (27), Bojan K. (29), oboje iz Srbobrana, i Ilona R. iz Novog Sada lakše su povređeni i prebačeni su u novosadski Klinički centar.

Uzrok ove saobraćajne nesreće najverovatnije je gusta magla, ali i neprilagođena brzina kojom se „golf“ kretao. Od siline udara supružnici Borenović na licu mesta su poginuli, a četvoro dece koja su bila u njihovom automobilu sa teškim povredama prebačeno je u Dečju bolnicu u Novom Sadu, gde se lekari bore za njihov život.

Istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić obavila je uviđaj na licu mesta i potvrdila da je „golf“ kojim je upravljao Borenović prilikom preticanja prešao u drugu traku i direktno udario u autobus. Od siline udara Borenovićev automobil je potpuno uništen, a „Lastin“ autobus je sleteo s puta i završio u kanalu.

Očevici ove nesreće kažu da su na putu videli tragičnu scenu i ističu da je sreća u nesreći to što su lekarske ekipe brzo stigle i prevezle povređenu decu, dok bračnom paru Borenović, nažalost, nije bilo spasa.

Inače, Marinko i Zlata Borenović su svoje ćerke i ćerku prijatelja vozili u Beograd na turnir u džudou.[ antrfile ]

DEVOJČICE PALE U KOMU

Sve tri ćerke bračnog para Borenović su u životnoj opasnosti i nalaze se u stanju kome, izjavio je načelnik Intenzivne nege u Dečjoj bolnici doktor Radojica Jokić. Miljana, Jovana i Jelena su operisane, ali dr Jokić ne može da prognozira njihov oporavak jer je njihovo stanje kritično. Četvrta devojčica, Teodore Zagorac, u svesnom je stanju, ali lekari ne žele da prognoziraju ni njeno stanje. Sve četiri devojčice imaju teške prelome lobanje, ruku i nogu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.