Izvor: RTS, 19.Jan.2022, 18:17

UNS: Sud se oglasio nenadležnim po tužbi Jovanovića za nastalu štetu zbog paljenja kuće

Posle tri godine postupanja, sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu Marina Gavrilović proglasila se nenadležnom po tužbi novinara "Žig infa" Milana Jovanovića protiv Bojane Šijački za nastalu štetu zbog paljenja njegove kuće u Vrčinu, jer naknada prevazilazi iznos koji može da dosudi Osnovni sud, saopštio je UNS.
U saopštenju UNS navodi da se "pred sutrašnje, deveto po redu ročište po tužbi Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šijački, koja je priznala da je 12. decembra 2018. godine u 3 sata i 30 minuta dovezla Aleksandra Marinkovića do kuće u Vrčinu da bi ubacio Molotovljev koktel u garažu, sud oglasio nenadležnim".
"Sudija Gavrilović obavestila je advokatkinju Anu Matić, koja zastupa oštećene, da je sud nenadležan jer je u toku postupka utvrđeno da je paljenjem kuće nastala šteta veća od iznosa za koji se sudi pred osnovnim sudom", piše u saopštenju.
Dodaje se da je "tužbeni zahtev bračnog para Jovanović-Deljanin bio je 4.400.000 dinara".
"U toku suđenja, u septembru prošle godine, veštaci su utvrdili da je šteta na građevinskom objektu i elektro instalacijama 5.400.000 dinara. Time je pređen iznos od 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti do kojih po zakonu sudi osnovni sud. Predmet će zato biti prosleđen Višem sudu u Beogradu kao prvostepenom", navodi UNS.
Podseća da je Apelacioni sud u Beogradu nedavno ukinuo prvostepenu presudu za paljenje Jovanovićeve kuće kojom su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, kao nalogodavac, Aleksandar Marinković, kao neposredni izvršilac i Vladimir Mihailović, koji je posredovao u nalaženju izvršioca.
Sporazumom o priznanju krivice Bojana Šijački je zbog pomaganja Aleksandru Marinkoviću da zapali garažu i kuću novinara portala "Žig info" osuđena na šestomesečni kućni zatvor i novčanu kaznu, dodaje se u saopštenju.
Protiv Bojane Šijačke, Jovanović i njegova supruga poveli su postupak za naknadu štete na građevinskom objektu i elektro instalacijama, zaključuje UNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.