Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK-u predato 45 tela Albanaca ekshumiranih u Batajnici

Merdare -- Predstavnicima UNMIK-a u petak su na administrativnom prelazu u Merdaru predati posmrtni ostaci 45 kosovskih Albanaca koji su ekshumirani u masovnoj grobnici u Batajnici. Šef biroa za ekshumacije i nestala lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Gvozden Gagić je rekao da su tela ekshumirana u masovnoj grobnici u Batajnici i da potiču iz više mesta na Kosovu. Gagić je rekao da su svi umrli nasilinom smrću.

Tela koja su predata UNMIK-u biće upućena na dodatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proveru identifikacije u centar za obdukciju u Orahovac, a nakon toga će biti predata njihovim porodicama. UNMIK je do sada preuzeo 197 tela od 836 ekshumiranih iz masovnih grobnicam u Batajnici, Petrovom selu i Perućcu. Prema procenama Biroa za ekshumacije i nestala lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, u toku ove godine biće identifikovana i predata UNMIK-u polovina od 600 preostalih ekshumiranih tela iz tri masovne grobnice u centralnoj Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.