Izvor: B92, 01.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBPOK uhapsio kriminalnu grupu

Novi Sad -- Pripadnici UBPOK-a uhapsili su Miodraga J. (46) iz Leskovca, Danku P. (37) iz Podgorice i Darku B. (35) iz Peći.

Kako se navodi u saopštenju novosadsek policije, oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od početka maja 2005. godine do kraja maja ove godine, vršili iznude. "Osumnjičeni su u više navrata iznudili oštećenom, koji živi u Zrenjaninu, sumu od 12,5 miliona dinara", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako se dodaje , Danko P. je kao organizator grupe zajedno sa Darkom B. upućivao lično i putem mobilnog telefona ozbiljne pretnje oštećenom, poručujući mu da će ga ubiti, ako im ne bude isplaćivao određeni iznos zahtevane sume u dogovoreno vreme.

Prilikom pretresa kod Darka P. je pronađeno 2.000 evra i 300.000 dinara, koji su vraćeni oštećenom, navodi se u saopštenju. Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji po isteku policijskog pritvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.