UBILI I OPLJAČKALI SRPSKE VOJNIKE: Pripadnici OVK osuđeni na 15 godina zatvora

Izvor: Kurir, 17.Feb.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBILI I OPLJAČKALI SRPSKE VOJNIKE: Pripadnici OVK osuđeni na 15 godina zatvora

- Viši sud u Nišu osudio je danas na po 15 godina zatvora osam pripadnika OVK koji su 30. septembra 1.998. godine u graničnom pojasu izmedju tadašnje SRJ i Albanije izvršili dva teroristička napada i ubili šestoricu vojnika i isto toliko ranili.

- Kako je utvrdjeno tokom sudskog postupka   Šećer Maljoku, Gaši Džafer, Gadžaferi Demuš, Maljoku Dem, Agron Isufi, Čuni Antonu, Rabit Alija i Rustem Beriša i još tridesetak neidentifikovanih osoba pripadnici jedinice „Kobra“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kojom je rukovodio sada pokojni Agim Ramadani su neutvrdjenog dana ušli iz Albanije na Kosovo gde su postavili dve protivtenkovske mine na poljski put izmedju karaula „Maja Čoban“ i „Morina“.  Granična patrola je vojnim vozilom „TAM 110“ prolazeći tim putem 30. septembra 1.998. godine  nagazila na mine i tada je poginuo  vođa granične patrole Vojske Jugoslavije Milan Bundalo, dok su četvorica vojnika povredjena.  Istog dana u blizini karaurle “Košare”  pucali su iz zasede na vozilo “pincgauer” i tada su poginuli . Vladimir Radojičić, Miladin Gobeljić i Ilija Pavlović, svi vojnici VJ na služenju vojnog roka, kao i vojnici po ugovoru Miroslav Jocić i Miloš Pavlović, dok su teško ranjeni kapetan Goran Loznica i Goran Simić.

- Ključni dokaz protiv terorista bio je video zapis koji su napravili na kojem se vidi da su ubijene vojnike opljačkali.

- Vladimirova majka Lozanka Radoičić rekla je da za njenog sina pravda  nikada neće biti zadovoljena jer ne veruje da će njegove ubice ikada završiti u zatvoru.

- Kakva je to pravda kada se presuda donosi osamnaest godina posle Vladimirovog stradanja ? Čak i da su dobili po 40 godina zatvora ne znam koliko bi to bila pravda. Htela sam da ohrabrim i druge porodice da progovore, da ne dozvole da se njihovi mrtvi zaborave – kazala je Lozanka.

(M.M.)

Autor: Foto: Printscreen

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(VIDEO) SIPTARSKIM OVK ZVERIMA PO 15 GODINA ROBIJE Pobili srpske vojnike pa ih opljackali na Kosarama

Izvor: medio.rs, 17.Feb.2016

Viši sud u Nišu osudio je na po petnaest godina zatvora osam pripadnika OVK koji su 30. septembra 1998. godine u graničnom pojasu između tadašnje SRJ i Albanije izvršili dva teroristička napada i ubili šestoricu vojnika i isto toliko ranili..

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.