UBICA IMAO DOZVOLU ZA PIŠTOLJ

Izvor: Kurir, 31.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBICA IMAO DOZVOLU ZA PIŠTOLJ

SARAJEVO - Tomislavu Petroviću, koji je pre dva dana počinio šestostruko ubistvo u mestu Lipnici kod Tuzle, juče je u Kantonalnom sudu u Tuzli određen jednomesečni pritvor. Sud je naložio da se Petrović smesti na Psihijatrijsku kliniku u Tuzli sa dodatnim merama obezbeđenja, a nad njim će biti obavljeno timsko psihijatrijsko veštačenje. Petrović je prekjuče tokom saslušanja u zgradi policije pokušao da izvrši samoubistvo. Kako pišu sarajevski mediji, on je pokušao da se povredi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razbijenom čašom, ali su ga u tome sprečili policajci.

Ubica je tokom rata u BiH boravio u Hrvatskoj, tako da uzrok njegovog psihičkog stanja nije posttraumatski sindrom, kako se u početku nagađalo. Prema navodima medija, Petrović je dan pre nego što je počinio masakr pretio da će ubiti suprugu. On se i u Hrvatskoj lečio u psihijatrijskoj bolnici, a komšije tvrde da je bio izuzetno agresivan, da ih je uznemiravao pucanjem iz vatrenog oružja, a prošle godine je zbog manje svađe upao u kuću svog komšije s bejzbol palicom i pokušao da ga pretuče, ali se čovek spasao begom kroz prozor. Petrović je imao i dozvolu za posedovanje pištolja CZ 7,62 mm, koju je dobio 2000. godine. Tim pištoljem je juče u 6.30 časova ubio jedan bračni par, komšiju, a zatim je ušao u autobus i ubio sva tri putnika koja su se u njemu nalazila i teško ranio vozača.

Porodica Tomislava Petrovića sklonjena je na sigurno zbog moguće osvete familija ubijenih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.