Izvor: Glas javnosti, Fonet, 27.Jan.2010, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zatvorima dovoljno mesta

KRAGUJEVAC - Direktor uprave za izvršenje zatvorskih sankcija Milan Obradović izjavio je Fonetu da se trenutno u zatvorima u Srbiji nalazi oko 11.000 osuđenika, navodeći da se i pored toga zatvorske sankcije redovno izvršavaju.

U ovom trenutku u našim zatvorima se nalazi oko 11.000 lica pravosnažno osuđenih na izdržavanju kazne i pritvorenih lica protiv kojih se vodi krivični postupak. Svako koga sud uputi na izdržavanje kazne biva primljen i niko nije vraćen sa zatvorske kapije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da će uvođenje alternativnih sankcija po kojima će osuđenici, umesto u zatvor, biti upućivani na društveno koristan rad u javnim preduzećima, znatno smanjiti pritisak na zatvore u Srbiji.

Procenjujemo da će to biti osetno smanjenje, ne naravno za mesec-dva, ali dugoročno gledano to će zaista biti osetan broj ljudi koji neće služiti kaznu u zatvoru i to je dobro za obe strane, i za osuđeno lice i za državu, rekao je Obradović.

Od početka primene alternativnih sankcija u Srbiji su izrečene 93 presude kazne rada u javnom interesu i više od 40 mera nadzora.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Obradović: Redovno izvršavanje zatvorskih sankcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2010

KRAGUJEVAC - Direktor uprave za izvršenje zatvorskih sankcija Milan Obradović izjavio je FoNetu da se trenutno u zatvorima u Srbiji nalazi oko 11.000 lica, navodeći da se i pored toga zatvorske sankcije redovno izvršavaju...U ovom trenutku u našim zatvorima se nalazi oko 11.000 lica pravosnažno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.