U sudaru autobusa povređeno 13 dece, 10 iz Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudaru autobusa povređeno 13 dece, 10 iz Novog Sada

BEOGRAD -

Učenici četvrtog razreda OŠ "Svetozar Marković Toza", koji su danas doživeli saobraćajnu nezgodu u Beogradu, stigli su u Novi Sad oko 19 časova. Svih trinaestoro dece koji su deo dana proveli u beogradskom Urgentnom centru nemaju ozbiljnije povrede i dobro se osećaju.

Kako su za RTV ispričala deca, do sudara je došlo kad je u koloni vozila jedan automobil izleteo ispred prvog autobusa. Vozač je naglo zakočio, a autobus iza je naleteo na njih. Nezgoda se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogodila oko podneva na uglu ulica Milutina Milankovića i Španskih boraca u Novom Beogradu. Desetoro dece je zbog manjih povreda prevezeno u Urgentni centar i ubrzo pušteno.

"Oni su svi došli na nogama, bili su svesni i orijentisani. Prema onom što do sada možemo reći nema životno ugroženih. Oni će proći preglede neurohirurga, hirurga, ortopeda i videćemo šta će reći snimci. Ono što je najvažnije reći, jeste da nema teže povređenih", rekao je portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

"Deca su zadobila lakše telesne povrede, uglavnom istezanja vrata, poneka naprslina na usnama, ali su oni svakako morali biti upućeni na Urgentni centar jer je udes u pitanju", rekla je portparolka beogradskog Doma zdravlja Nada Macura.

Udes se dogodio oko 12.45.

Kako je za RTV rekao Petar Narančić, direktor OŠ "Svetozar Toza Marković", neposredno posle udesa učiteljice pozvale hitnu pomoć, i kasnije procenile da ekskurzija može da se nastavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.