U srednjim školama opštine Bečej mesta za još 118 đaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 14:13

U srednjim školama opštine Bečej mesta za još 118 đaka

Od ukupno 498, u srednjim školama u opštini Bečej nakon drugog upisnog kruga, koji je održan juče, ostalo je 118 slobodnih mesta. 

Iz lokalne samouprave kažu da nisu u potpunosti zadovoljni ovogodišnjim upisom đaka, kao i da uzrok tome leži u činjenici da se roditelji i đaci, zbog epidemiološke situacije, nisu u dovoljnoj meri upoznali sa smerovima koje nude bečejske škole, objašnjava pomoćnica predsednika opštine Bečej, Suzana Đukić:

"Imamo manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upisane dece nego što smo očekivali. Imamo mesta u svim srednjim školama. Međutim, upis traje do 31. avgusta, tako da očekujemo da će deca, koja su upisala neku od škola sa strane ili čak u svojim mestima, ipak odlučiti za naše srednje škole".

Najveći broj slobodnih mesta ostao je u srednjim stručnim školama. U Ekonomsko-trgovinskoj školi ostala su 34 slobodna mesta, a u Tehničkoj školi Bečej 44.

Suzana Đukić, pomoćnica predsednika opštine Bečej za obrazovanje i vaspitanje ističe:

"U srednjim stručnim školama, u Ekonomskoj i Tehničkoj, obično je 60 odsto putnika popunjavalo odeljenja. Međutim, ove godine zbog sveukupne situacije mislim da su se roditelji dece iz okolnih opština odlučili da ipak deca ostanu u svojim mestima i da tamo upišu srednje škole."

U Gimnaziji Bečej ostalo je sedam slobodnih mesta na opštem smeru na mađarskom jeziku.

U Školi za osnovno obrazovanje "Bratstvo" ostala su 33 slobodna mesta, s tim da se ovde mogu upisati deca koja su osnovno obrazovanje završila po individualnom obrazovnom planu, nakon što škola dobije mišljenje Interresorne komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.