Izvor: Blic, 10.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U saobraćajnoj nesreći poginula pripadnica američkog kontigenta Kfora

Neprilagođena brzina je najverovatniji uzrok saobraćajne nesreće u Čaglavici kod Prištine, u kojoj je poginula žena vojnik Kfora, rečeno je agenciji Beta danas.

Nesreća, u kojoj su teže povređena i dva vojnika, dogodila se sinoć oko 20 časova.

Pripadnica američkog kontigenta Kfora Patriša Penton (22) poginula je na licu mesta, dok su dvojicu teže povređenih, vojnici Kfora prebacili helikopterom u vojnu bolnicu Bondstil kod Uroševca.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očevidaca, vojno vozilo koje se kretalo iz pravca Prištine prema Čaglavici, prilikom ulaska u kružni tok na toj deonici puta, sletelo je s puta i nekoliko puta se prevrnulo.

Dežurni anasteziolog u bolnici "Simonida" u Gračanici Dragan Ivanović potvrdio je Beti da je u tu zdravstvenu ustanovu dopremljeno beživotno telo Patriše Penton i da je bezuspešno u nekoliko navrata pokušana reanimacija.

Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila na ovoj deonici puta, u poslednjih 10 dana to je druga saobraćajna nesreća sa tragičnim ishodom.

Radi se o nedavno završenoj deonici autoputa sa osam kolovoznih traka koji prolazi kroz Čaglavicu, na kojoj se saobraćajne nesreće najčešće dešavaju baš na kružnom toku kojim se ta novoizgrađena saobraćajnica završava.

Na tom mestu su postavljeni odgovarajući saobraćajni znqci, ali se prema rečima meštana Čaglavice, oni "slabo poštuju".

U veoma teškom položaju su baš meštani Čaglavice, jer taj autoput deli njihovo naselje na dva dela, a deonica je bez pešačkog prelaza.

U toku je izgradnja nadvožnjaka kako bi pešaci mogli da pređu autoput. Sada pešaci, da bi prešli na drugu stranu te prometne saobraćajnice, moraju da preskaču četvorostruku ogradu.

Mladi Albanci u poslednje vreme tu deonicu često koriste za automobilske i motociklističke trke koje se organizuju u Kosovu Polju, pa putem preko Pristtine do Čaglavivce i nazad u suprotnom smeru.

Saobraćajna policija samo povremeno organizuje radarsku kontrolu.

Zbog takve situacije rukovodstvo Čaglavice nekoliko puta je tražilo od UNMIK-a i Kosovske policijske službe da organizuju danonoćno dežurstvo pripadnika policije ili da na drugi način regulišu brzinu kretanja na toj deonici da bi se izbegle teške saobraćajne nesreće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.