U sačekuši pogođen metkom u grudi

Izvor: Blic, 09.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sačekuši pogođen metkom u grudi

Aleksandar Stamenković teško je ranjen preksinoć oko 21.15 časova u klasičnoj sačekuši u ulazu zgrade u Deligradskoj 2 u niškom naselju Palilula, nadomak Kuće za venčanja, saznaje „Blic nedelje".

Za sada nepoznati napadač, koji je čekao sakriven u ulazu zgrade, pucao je iz vatrenog oružja na Stamenkovića i pogodio ga sa dva metka u telo. Jedan mladić koji je bio sa Stamenkovićem u društvu ranjen je lakše hicem u nogu.

- Povređeni mladići nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u životnoj opasnosti. Na licu mesta nađeno je više čaura kalibra 7,65 milimetara - kazao je istražni sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Popović .

Stamenković je pogođen hicima u grudi i telo, a kako saznajemo, napadač je ispalio čak 10 hitaca. Sudeći prema kalibru i broju ispaljenih hitaca, nije isključeno da je napadač koristio automatsko oružje, najverovatnije „škorpion".

Očigledno je da napadač brižno planirao napad i znao kretanje Stamenkovića. Stanari zgrade juče nisu bilo raspoloženi za priču na ovu temu, a policija se do zaključenja broja nije oglašavala.

Ranjeni Aleksandar Stamenković je rođeni je brat Sandra Stamenkovića koji je ubijen 15. septembra 2002. godine u Nišu. Tom prilikom je stradao i Robert Viciknez iz Vršca, koji se nalazio s njim u automobilu, dok je treći putnik Miroljub Zonjić uspeo iako ranjen da pobegne. Za ovu likvidaciju je Ivan Antić, zvani Šica, pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora, dok je Aleksandru Iliću izrečena kazna od 15 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.