Izvor: Blic, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pucnjavi kod Tetova ubijen "komandant Drenica"

Jedan od komandanata terorističke Albanske nacionalne armije, Džavid Morina, poznatiji kao "komandant Drenica", ubijen je prošle noći u pucnjavi kod sela Odri, u blizini Tetova, nezvanično je danas saznao Tanjug u Skoplju.



Ubistvo Morine još nije zvanično potvrđeno, jer je identifikacija tela još u toku, naveo ja Tanjugov izvor.

Morina je bio u grupi od sedam zatvorenika koji su nedavno pobegli iz zatvora Dubrava na Kosovu i koje predvodi Ljirim Jakupi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznatiji kao "Nacista", jedan od bivših lidera Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Morina je u Makedoniji bio optužen u vezi sa ubistvom dvojice policajaca u Gostivaru 2002. godine. Pretpostavlja se da je u grupi sa Jakupijem i Morinom bio i Ramadan Šiti, optužen za ubistvo jednog taksiste i ranjavanje trojice policajaca u bombaškom napadu na stanicu policije u Skoplju 2004. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.