U požaru u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu jedna osoba nestala, dogašavanje će trajati do sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2021, 12:43

U požaru u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu jedna osoba nestala, dogašavanje će trajati do sutra

Dogašavanje tinjajućih požara u okviru Kineskog tržnog centra u Obrenovcu, gde je danas izbio požar, trajaće sigurno do sutra u podne, kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"S obzirom na to da je u pitanju robna kuća u kojoj je bila i parfimerija, i apoteka, i frizerski salon, i kafić trajaće ovo sigurno do sutra u podne s obzirom da je u toku akcija dogašavanja svih onih tinjajućih požara koji su u okviru objekta koji je, inače, površine 1.640 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvadrata, ima dva sprata i kompletno je napravljen od drvenog materijala", rekao je Čučković za Tanjug.

Naveo je da je reč o objektu koji nema ni temelj, ni temeljnu ploču niti ploču između dva sprata.

"Sve su drvene konstrukcije i veoma je opasno ući u objekat i gasiti tinjajuće požare zbog čega će intervencija trajati duže", objasnio je Čučković.

Naveo je da požar nije zahvatio nijednu okolnu zgradu osim jednog ćoška u potkrovlju koji je, kako je istakao, saniran.

"Imamo jedno lice koje se zvanično vodi kao nestalo, porodica je to prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova", rekao je Čučković i dodao da kineski prodavci nisu prijavili zvanično nikakav nestanak svojih radnika koji su bili u objektu kada je izbio požar.

Naveo je da je na terenu trenutno više od 50 pripadnika vatrogasne jedinice Beograd, 22 vozila "Gradske čistoće" i "Zelenila" koja su pretekla u pomoć...

"Svi su na terenu i radićemo dok se na završi posao", rekao je Čučković.

Apelovao je na građane da ne prilaze prostoru gde je izbio požar i da prozore i dalje drže zatvorene dok se intervencija ne završi.

"Mi smo u ovom kvartu isključili struju, grejanje i sve ono što bi moglo dodatno da ugrozi stanovništvo dok se apsolutno sve ne bude završilo i dok sve ne bude bilo potpuno bezbedno", dodao je Čučković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.