Izvor: Blic, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U požaru u Divcima kod Valjeva izgoreo seoski dom

U Divcima kod Valjeva u velikom požaru koji je izbio sinoć oko 19 časova izgoreo je seoski dom u kome je bio smešten pogon za proizvodnju nameštaja 'Miša' vlasnika Zorana Mirjanića, prenosi RTS.



Seoski dom je u potpunosti izgoreo. Pre dolaska vatrogasnih ekipa požar se proširio i na zgradu stare Osnovne škole. Jedan njen deo je izgoreo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Valjevo, požar je oko 22 časa lokalizovan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Šteta je ogromna, jer su u požaru izgorele mašine, nameštaj i velike zalihe reprodukcionog materijala.

Pretila je opasnost da se požar proširi i na okolne stambene zgrade, ali je zahvaljujući velikom zalaganju dvadesetak vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila požar lokalizovan.

Uzrok požara se ispituje, a šteta se procenjuje na više od dva miliona dinara, jer su u požaru izgorele velike zalihe materijala i mašine. Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da su uzrok požara neispravne instalacije u pogonu lakirnice koja nije bila izgrađena prema odgovarajućim tehničko-tehnološkim uslovima

Predrag Marić:Vatrogasci gasili požar skoro 16 sati

Načelnik sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da su vatrogasci u subotu oko podneva, posle gotovo 16 sati angažovanja, uspeli da ugase požar na objektu za proizvodnju nameštaja u selu Divci kraj Valjeva. On je rekao Tanjugu da u požaru nije bilo povređenjih i da je uviđaj u toku.

Marić je precizirao da je vatrogasna jedinica u Valjevu u petak uveče obaveštena o požaru koji su gasila četiri vatrogasna vozila.

Prema njegovim rečima, objekat koji je zahvatila vatra zaprema 400 kvadratnih metara.

U vlasništvu je mesne zajednice, a zakupio ga je vlasnik samostalne trgovinske radnje da bi u njemu organizovao proizvodnju nameštaja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.