Izvor: B92, 30.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U požaru poginuli majka i deca

Novi Sad, Sokobanja -- Dvojica dečaka i njihova majka poginuli su, a otac je teško povređen jutros u požaru koji je izbio na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Uzrok požara je sveća koja je ostala upaljena, a nesreća se dogodila u tri sata ujutru u blizini umetničkih ateljea na Tvrđavi, u katakombama, gde je živela ta porodica. Prema rečima istražnog sudije Okružnog suda u Novom Sadu Duška Peričina, stradali su 7-godišnji Đorđe i 6-godišnji Stevica i njihova majka Silvana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beriša, a otac poginulih dečaka prebačen je u Hitnu pomoć.

Kako je za B92 rekao upravnik urgentne hirurgije Kliničkog centra u Novom Sadu Zoran Đermanov, nakon požara je u bolnicu dopremeljen Živorad P., koji se nalazi na odeljenju plastične hirurgije i čiji život nije ugrožen.

O problemu ljudi koji žive u katakombama poslednji put se govorilo pre dve godine, kada se u središtu medijske pažnje našla porodica Peter, koja je živela u jednom od tunelskih bunkera Petrovaradinske tvrđave.

Tada su radnici Centra za socijalni rad obišli Tvrđavu i utvrdili da je porodica Peter jedina koja živi unutar zidina, tako da je, nakon tog slučaja, problem beskućnika koji na Tvrđavi traže mesto za stanovanje brzo zaboravljen.

Dve starice izgorele u požaru

Teško pokretna Zagorka Ž. i njena nepokretna ćerka Jadranka S. izgorele su u požaru koji je jutros izbio u kući u kojoj su živele u Sokobanji.

Požar je najverovatnije izbio kada je žar iz peći pao na drva koja su se nalazila kraj peći. Vatrogasci su na mesto nesreće došli oko 6.30, ali su uspeli samo da lokalizuju požar.

Tela dve žene pronađena su u krevetu, pa se pretpostavlja da umrle zbog trovanja ugljen-monoksidom.

Nastradale žene su živele u gotovo nehumanim uslovima, bez vode i struje, o čemu su medijima posvedočile njihove komšije.

Centar za socijalni rad u Sokobanji je do sada više puta bio alarmiran da pomogne ženama, ali se na ta upozorenja, prema saznanjima agencije Beta, niko nije odazvao.

Svi pokušaji novinara da stupe u kontakt sa nadležnima u Centru bili su bez uspeha.

Novinarima je rečeno da je direktor Centra na službenom putu, kao i da u toj ustanovi trenutno nema nikog ko je zadužen za brigu o starim osobama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.