U petak počinje ponovljeno suđenje za “zemunski klan”

Izvor: Blic, 05.Maj.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak počinje ponovljeno suđenje za “zemunski klan”

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću zbog niza ubistava, otmica i drugih krivičnih dela koja su izvršili kao pripadnici “zemunskog klana” trebalo bi da počne u petak, 11. maja, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Početak suđenja odložen je krajem februrara pošto je Kalinić zatražio izuzeće predsednika sudskog veća, sudije Velimira Lazovića, ali je taj zahtev u međuvremenu odbijen.

Suđenje bi trebalo da počne pripremnim ročištem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u skladu sa odredbama novog Zakona o krivičnom postupku, najverovatnije, bez prisustva javnosti.

Kalinić i Simović su kao pripadnici klana ubijenog vođe "zemunaca” Dušana Spasojevića, u odsustvu pravosnažno osuđeni na po 40 godina zatvora.

Posle sedam i po godina bekstva, uhapšeni su u junu 2010, a sud im je na njihov zahtev dozvolio obnovu procesa, jer im se sudilo u odsustvu.

Pravosnažna presuda kojom su osuđeni na maksimalnu zakonsku kaznu ostaje na snazi sve do izricanja nove pravosnažne presude, a postupak se ponavlja samo u odnosu na njih dvojicu.

Povezane vesti: Kalinić i Simović u petak pred Apelacionim sudom Odloženo suđenje Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću "Zemunski klan" opet pred sudom u ponedeljak Kalinić i Milovanović bežali u uniformi zatvorskog čuvara Kalinić je iskasapio Simića i pretio da će ubiti Bojovića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.