U napadu na šiitsku džamiju u Pakistanu 60 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na šiitsku džamiju u Pakistanu 60 mrtvih

Broj mrtvih u današnjem bombaškom napadu na prepunu šiitsku džamiju u južnom Pakistanu, porastao je na 61, uz nekoliko desetina ranjenih, objavile su vlasti.

Eksplozija se dogodila u gradu Šikarpuru, u južnoj pakistanskoj provinciji Sind, kada su se vernici skupljali za podnevnu molitvu petkom.

Šikarpur je 500 kilometara od grada Karačija. Ranjenici su prebacivani i u bolnice okolnih gradova.

Niko nije još preuzeo odgovornost za napad, a još se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zna da li je bomba bila podmetnuta u džamiju ili ju je doneo napadač-samoubica.

Sunitski muslimanski ekstremisti često napadaju verska mesta šiita koje ne smatraju pravim muslimanima.

Poslednjih godina povećao se broj napada na manjinske šiite u koji predstavljaju 20 odsto stanovništva Pakistana od 200 miliona koje je uglavnom sunitsko.

Ovo je najteži napad na siite za više od godinu dana. To je i jedan od najtežih napada u Pakistanu od talibanskog napada 16. decembra prošle godine na školu u Pešavaru, na severozapadu, gde je ubijeno 150 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U šiitskoj džamiji u Pakistanu 20 mrtvih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015

20 osoba je poginulo i više od 50 ranjeno u petak u eksploziji u šiitskoj džamiji u južnom pakistanskom gradu Šikarpuru, saopćili su zvaničnici...- Najmanje 20 tijela poginulih i više od 50 povrijeđenih je prebačeno u bolnicu - izjavio je agenciju Reutersu ljekar iz obližnje bolnice Šaukat...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.