Izvor: Blic, 20.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kući uhapšenog Nebojše Jovanovića iz Bresja pronađeno oružje

Jake snage Kfora i Kosovske policijske službe uhapsile su Nebojšu Jovanovića iz Bresja kod Kosova Polja, javio je danas KIM radio iz Čaglavice.



U akciji pretresa porodične kuće, a u potrazi za ilegalnim oružjem, Jovanović je lišen slobode, naveo je KIM radio.

Prema tvrdnjama Nebojšinog brata Aleksandra, vojnici Kfora su tokom cele noći pretresali dvorište i porodičnu kuću Jovanovića u Bresju.

"Cele noći, s reflektorima i puškama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u rukama, pretresali su dvorište i kuću, brat mi je uhapšen, ali ne znam zbog čega", rekao je Aleksandar.

On je dodao da ga ni Kfor, ni predstavnici policije nisu obavestili zašto je pretres obavljen, ali da pretpostavlja da je cela akcija "usmerena u pravcu potrage za ilegalnim oružjem".

Aleksandar je rekao da su dva člana porodice Jovanović, zbog straha i stresa, proveli noć u bolnici.

Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Arber Beka izjavio je danas da je prilikom pretresa kuće Nebojše Jovanovića u Bresju pronađena veća količina oružja i municije.

Beka je agenciji Beta potvrdio da je Jovanović posle pretresa koji su izvršili su vojnici Kfora i KPS-a uhapšen i da je zbog lošeg zdravstvenog stanja smešten u bolnicu.

Tokom akcije pretresa pronađene su dve automatske puške AK-47, po jedna poluautomatska i lovačka puška i jedan karabin, rekao je Beka i dodao da su pronađeni i pištolj kalibra 7,65, osam ručnih granata i izvesna količina municije za lovačko naoružanje i pištolj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.