U kikindske srednje škole planiran upis istog broja učenika kao i lane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 15:55

U kikindske srednje škole planiran upis istog broja učenika kao i lane

Drugačiji, specifični uslovi u kojima se odvijala nastava obeležili su i kraj osnovnoškolskog obrazovanja generacije osmaka. Sada slede važni događaji - mala matura, pa upis u srednje škole. U četiri kikindske srednje škole planiran je upis istog broja učenika kao i prošle godine, a pored četvorogodišnjih obrazovnih profila, škole nude mogućnost trogodišnjeg i dualnog obrazovanja.

Kikindska Gimnazija će i novu školsku 2020/2021. godinu startovati sa četiri nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odeljenja. Zbog malog broja učenika koji su prošle godine položili prijemni za IT odeljenje, bar ove godine taj smer nije bio planiran.

„Ove godine su planirana četiri odeljenja po 30 učenika, odnosno 120 učenika. Dva odeljenja društveno-jezičkog smera i dva prirodno-matematičkog smera. To je isti broj učenika kao i prošle godine“, kazala je Mirjana Dražić, direktorka gimnazije „Dušan Vasiljev“ Kikinda.

I u Ekonomskoj trgovinskoj školi planiran je upis četiri odeljenja, a sve veće interesovanje vlada za trogodišnje školovanje. Za četvorogodišnje školovanje planiran je upis dva odeljenja - smer ekonomski tehničar, koji će se realizovati po novom planu i programu, i smer komercijalista.

„To je već oprobani smer za koji se, kako bismo rekli, uvek traži karta više. Novina je ta da smo dobili dva trogopdišnja smera. To su smr konobar i kuvar, sa po 15 učenika, kao i smer trgovac sa 30 učenika“, saopštio je Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole Kikinda.

Srednja Tehnička škola je sa oko 700 učenika najbrojnija srednja škola u Kikindi, pa će i ove godine upisati najveći broj djaka. Pored četvorošodišnjih mašinskih i elektro-tehničkih ssmerova, planirana su odeljenja za trogodišnje, kao i dualno obrazovanje.

„Tehnička škola će upisati 210 učenika, baš kao i prošle godine, a deca biraju između ponuđenih osam obrazovnih profila. Planirana su dva trogodišnja odeljenja, kao i pet četvorogodišnjih“, izjavila je Milanka Halilović, direktorka Tehničke škole Kikinda.

U srednjoj stručnoj školi Miloš Crnjanski, budući srednjoškolci imaju mogućnost da se odluče za jedan od pet obrazovnih profila. Po 30 slobodnih mesta planirano je za učenike koji se odluče za četvorogodišnje školovanje za arhitektonskog tehničara, farmaceutskog ili tehnmičara za zaštitu životne sredine. U novoj školskoj godini planiran je upis po 15 učenika na dva trogodišnja smera – pekar i operater u prehrambenoj industriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.