Izvor: Blic, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U jednom danu zaplenjeno skoro 25 kilograma heroina

Srpski carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada, otkrili 11,11 kilograma heroina, dok je policija na Kosovu na putu Mitrovica-Srbica zaplenila 13, 5 kilograma ove droge.

Uprava carina Srbije saopštila je danas da je droga čija je vrednost procenjena na oko 280.000 evra, pronađena u četvrtak na prelazu Gradina, kod dvojice bugarskih državljana, putnika autobusa koji je saobraćao na liniji Varna (Bugarska)-Bohun (Holandija), i bio je sakriven >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u duplom dnu njihovih kofera.

Kod jednog od njih pronađeno je 4,070 kilograma, a kod drugog 7,040 kilograma braon praškaste materije koja reaguje na reagens za heroin, precizira se u saopštenju.

Narkotik je bio upakovan u velike pljosnate kese, obmotane samolepljivom trakom, što je uobičajeno za krijumčarenje u prtljagu.

Putnici i zaplenjena droga predati su u dalju nadležnost pravosudnih organa.

Na Gradini je pre nešto više od mesec dana, otkriveno 163,4 kilograma heroina, što predstavlja jednu od najvećih zaplenjenih količina u poslednjih deset godina u regionu.

Elektronski mediji u Prištini su jutros javili da je Kosovska policija je zaplenila 13,5 kilograma heroina i uhapsila šest osoba,

Droga je pronađena juče popodne u automobilu, tokom rutunske kontrole saobraćaja na putu Mitrovica-Srbica.

Analizom pronađene supstance utvrđeno je da se radi o čistom heroinu.

Među šest uhapšenih osoba, četvorica su državljani Albanije, dok su druga dvojica sa Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.