U Zagrebu uhapšen bliski saradnik Sretena Jocića

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu uhapšen bliski saradnik Sretena Jocića

U Zagrebu je na osnovu međunarodne poternice Srbije uhapšen 45-godišnji Aleksandar Pejić, navodno bliski saradnik Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, objavili su večeras hrvatski mediji.

Pejić je uhapšen na zagrebačkom aerodoromu u petak prošle sedmice, a u Zagreb je stigao iz Amsterdama. U međuvremenu mu je Županijski sud u Zagrebu odredio ekstradicioni pritvor, a navodno se na ročištu protivio izručenju Srbiji što bi moglo da oduži postupak, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << portal Indeks.hr.

Pejić ima držvljanstva Srbije i BiH, a navodno poseduje i pasoš Holandije.

Hrvatski mediji pišu i da je MUP Srbije raspisao poternicu za Pejićem pre nekoliko godina i to navodno zbog poslova s drogom. Pejić je navodno sa Sretenom Jocićem, kome se u Beogradu sudi za ubistvo novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića oktobra 2008, počeo da sarađuje početkom 1990, kada je bio njegov

vozač i učestvovao u švercu droge iz Bugarske u Srbiju, piše Indeks.hr.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.