U Tisi pronađeno šesto telo

Izvor: Blic, Tanjug, 30.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tisi pronađeno šesto telo

U Tisi, na području Srbije, pronađeno je još jedno telo neidentifikovane osobe za koju se pretpostavlja da je iz grupe kosovskih Albanaca koji su se utopili sredinom ovog meseca, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska iz Srbije u Mađarsku.



To je šesto telo pronađeno u reci, preneli su prištinski mediji. Telo su u sredu, oko 18 časova, pronašli ribari u pojasu između Zrenjanina i Novog Bečeja.

Mediji prenose da su austrijske vlasti saopštile da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uhapsile jednog mladića za koga se veruje da je uspeo da se spase prilikom potapanja čamca. Taj mladić je četvrta preživela osoba u potapanju čamca u noći između 15. i 16. oktobra. U čamcu je, prema izjavama jednog od preživelih Agrona Rame, bilo 18 osoba. Rama je uspeo da spase dvoje dece, ali ne i suprugu. Ostaje nerazjašnjena sudbina još osoba.

Kosovska policija identifikovala je nekoliko ljudi osumnjičenih da su učestvovale u trgovini ljudima i izdala nalog za njihovo privođenje. Kosovskoj policiji javila se jedna osoba koja je imala važnu izjavu o svojoj ulozi u tom slučaju, navodeći da je osumnjičeni "policiji predao novac, koji su mu žrtve dale kao garanciju isplate za organizaciju njihovog krijumičarenja".

Dosadašnja istraga je pokazala da je "svaka porodica osumnjičenima trebalo da plati između 6.000 i 8.000 evra".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.