U Staroj Pazovi ostaju povlastice za đake putnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Staroj Pazovi ostaju povlastice za đake putnike

Oni koji do škole, fakulteta ili posla stižu autobusom izdvaju veliki deo kućnog budžeta na prevoz. Putnici sa teritorije opštine Stara Pazova imaju pravo na popust na mesečne karte. Cena tih karata  nije menjana šest godina.

Pored njih, pravo na popuste imaju i penzioneri. Svi đaci i studenti sa teritorije opštine Stara Pazova koji se školuju u Beogradu imaju popust od 40 posto od cene mesečne autobuske karte koji obezbeđuje opština u saradnji sa Autobuskim preduzećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Lasta Srem", a pored njih đaci i studenti romske nacionalne manjine i iz porodica koje primaju novčanu socijalnu pomoć potpuno su oslobođeni plaćanja mesečne karte.

Za sada ovu povlasticu koristi 25 Roma i oko 190 školaraca iz socijalno ugroženih porodica. Mališani do pet godina starosti ne plaćaju cenu dnevne autobuske karte, dok deca od 5 do 10 godina imaju pravo na umanjenu cenu dnevna karte u iznosu od 50 posto.

Kako se staropazovačka opština graniči sa Pećincima, svi odlični đaci iz ove sremske opštine koji se školuju u srednjim školama u Staroj Pazovi oslobođeni su plaćanja prevoza do škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.