U Specijalnom sudu svedočiće tast Dušana Spasojevića

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 21.Sep.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Specijalnom sudu svedočiće tast Dušana Spasojevića

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu u utorak bi trebalo bi da se održi glavno ročište za trajno oduzimanje placa od 24 ara u Šilerovoj ulici u Zemunu od naslednika ubijenih vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. Planirano je svedočenje Spasojevićevog tasta Zlatka Juraka, za koga naslednici ubijenih vođa zemunskog klana tvrde da je 1997. godine zetu dao novac za kupovinu placa od dve parcele u Šilerovoj ulici.

Na pripremnom ročištu, krajem jula udovice >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ubijenih vođa zemunskog klana Tatjana Spasojević i Maja Luković u celosti su osporile zahtev specijalnog tužioca kojim se traži oduzimanje placa od dve parcele, njima i njihovoj deci, i ustvrdile da je kupljen novcem koji je 1997. godine Spasojeviću dao Tatjanin otac - Jurak.

One tvrde da je Jurak dao novac zetu za kupovinu stana, ali da Spasojević to nije uradio, već je zakupio pravo korišćenja od opštine Zemun na jednoj parceli, a godinu dana kasnije od privatnog vlasnika kupio i susednu parcelu.

Jurak je, prema njihovim navodima, godinama bio taksista u Beogradu, a početkom devedesetih otišao je u Nemačku, gde je otvorio privatnu građevinsku firmu. On bi sudu trebalo da dostavi i bankarsku dokumentaciju sa bilansima svoje firme i druge imovine.

Zahtev specijalnog tužioca za trajno oduzimanje imovine odnosi se na plac u Šilerovoj broj 38 - 40, odnosno na građevinsko zemljište u opštini Zemun, čija je veličina 24 ara i 192 kvadratna metra. Vlasnici te imovine su sada udovice Spasojevića i Lukovića i njihova deca.

Prema zahtevu za trajno oduzimanje imovine, sumnja se da su sporni plac Spasojević i Luković kupili od novca dobijenog od prodaje narkotika, ali i od zarade od drugih teških krivičnih dela, na prvom mestu od otmica.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.