Izvor: B92, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sofiji ranjeni srpski državljani

Skoplje -- U obračunu koji se prošle sednice dogodio u Sofiji ranjena su dva državljana Srbije na poternici, navode mediji u Skoplju.

Za njima je raspisana poternica zbog šverca narkotika, a u Bugarskoj su živeli pod lažnim makedonskim imenima, prenela je skopska televizija "Kanal 5". Direktor bugarske policije Valentin Petrov rekao je toj televiziji da je reč o Jovici Lukiću i Žarku Momčiloviću, koji su sredinom prošle nedelje povređeni u sofijskom naselju "Bele breze".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je istakao da je utvrđeno da su Lukić i Momčilović državljani Srbije za kojima je beogradski Interpol raspisao poternice za šverc narkotika i da je bugarska policija potvrdila da su falsifikovane pasoše na ime Igor Momirovski i Metodij Došev dobili u Sofiji.

Petrov je najavio istragu povodom otkrivanja policajaca umešanih u falsifikovanje pasoša i istakao da će MUP Bugarske Lukića i Momčilovića izručiti Srbiji kada se za to stvore uslovi.

Lukić, Momčilović, Marija Rogušić i njen šestomesečni sin Vuk povređeni su 11. jula kada su na njih pucale tri maskirane osobe u sofijskom elitnom naselju "Bele breze".

Obračun su bugarske vlasti dovele u vezu sa "zemunskim klanom", odnosno Nenadom Milenkovićem, jednim od lidera zemunskog klana" koji je bio jedan od vođa požarevačke ispostave tog klana zajedno sa Mlađanom Mićićem, zvanim Pacov.

Uhapšen je u junu 2003. godine u Bugarskoj na osnovu poternice beogradskog Interpola.

U obračunu je najteže povređen Momčilović koji se nalazi u sofijskoj bolnici, a Jovica Lukić, Marija Rogušič i njen sin su zadobili prostrelne rane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.