U PRITVORU OSTALA ČETVORICA U SLUČAJU ZAVALA

Izvor: Kurir, 23.Mar.2011, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PRITVORU OSTALA ČETVORICA U SLUČAJU ZAVALA

PODGORICA - Viši sud u Podgorici produžio je u sredu pritvor četvorici od 12 optuženih u slučaju Zavala, potvrdili su advokati optuženih.

Tužilaštvo je od suda tražilo da produži pritvor desetorici optuženih, koji su u pritvoru od kraja decembra, ali je pritvor produžen predsedniku potpredsedniku budvanske opštine Rajku Kuljači i Draganu Maroviću (na fotografiji), poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Đorđiju Pinjatiću i vlasniku privatne firme "Moninvest" Draganu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sekuliću.

Advokati odbrane četvorice optuženih najavili su da će se žaliti Apelacionom sudu na odluku Višeg suda u Podgorici.

Crnogorsko državno tužilaštvo podiglo je u utorak optužnicu protiv 12 osoba koje tereti da su zloupotrebom sluzbenog položaja u slučaju Zavala oštetili budvansku opštinu za milion evra.

Tužilaštvo je tražilo produženje pritvora za deset optuženih uz obrazloženje da je takva mera "neophodna jer su dela koja im se stavljaju na teret posebno teška i spadaju u grupu koruptivnih koja ugrožavaju pravnu i ekonomsku sigurnost Crne Gore i sve više uznemiravaju domaću javnost".

Dodaje se da bi njihovo puštanje na slobodu moglo poljuljati poverenje u sposobnost i spremnost tužilaštva i suda da goni i sudi izvršiocima tih krivičnih dela i tako postati ozbiljnja pretnja očuvanju javnog reda i mira.

Tužilaštvo nije tražilo produženje pritvora za optuženog Miodraga Minića, jer za to nije bilo zakonskog osnova, dok je ruska državljanka Natalija Panina nedostupna crnogorskoj policiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.