U Nišu otvorena fabrika auto-delova IMI, posao za 1.250 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu otvorena fabrika auto-delova IMI, posao za 1.250 radnika

U Niškoj banji je danas otvorena filipinska kompanija za elektronske auto-komponente IMI.

"Vrpcu" su svečano presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i menadžment IMI-ja.

Investicija u Niškoj Banji je vredna više od 33 miliona evra i u fabrici će se proizvoditi elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija u Evropi i zemljama gde IMI imaju svoje proizvodne pogone i poslovne partnere.

U fabrici, koja je izgrađena na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 14.000 metara kvadratnih, biće zaposleno oko 1.250 radnika do 2027. godine, među kojima će biti 500 inženjera.

Prisustvuju i direktor kompanije IMI Žil Bernard, direktor kompanije IMI u Nišu Radoslav Georgijev, regionalni direktor za operacije u EU Erik Serž de Kandido, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i drugi gosti.

Fabrika je izgrađena u industrijskoj zoni Lozni kalem.

IMI posluje u sastavu svetski poznate kompanije Ajala.

Kompanija IMI proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. Posluje u osam zemalja i zapošljava oko 17.000 radnika.

IMI je u Niškoj Banji izgradio svoju 15. fabriku u svetu.

Kompanija IMI je osnovana na Filipinima 1980. godine, a evropski ogranak 1997. u Bugarskoj.

Investitor je odlučio zbog rasta u automobilskom sektoru da otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi i kao za lokaciju je izabrao grad Niš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Imi otvorila vrata: 1.250 iz Srbije proizvodiće za ceo svet VIDEO

Izvor: B92, 29.Sep.2018

Niš -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je filipinsku fabriku za elektronske auto-komponente "Imi" na "Loznom kalemu" kraj Niške Banje...Vučić je za prvu rekao da će u ovoj fabrici biti zaposleno 1.250 radnika, a već ih je 74 na radnom mestu...U fabricu u Nišu uloženo je oko 33 miliona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.