U Ljuboviji metar snega, 500 stubova porušeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ljuboviji metar snega, 500 stubova porušeno

Sneg visine od jednog metra, totalno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević, dodajući da je Ljuboviji hitno potrebna pomoć.

"Očekujemo pomoć iz Valjeva, koja bi trebalo da našoj elektro poslovnici pomogne oko saniranja kvarova. Najveći problem nam je oko opreme i stubova kojih nemamo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pokušaćemo da od ED Loznica danas dobijemo neke stubove, ne znam da li ćemo uspeti u toku dana da saniramo sve kvarove", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, na području grada sneg pada, ali se ne zadržava, međutim u mestima koja su na nadmorskoj visino većoj od 170 metara, sneg dostiže visinu i od jednog metra.

"Naša javna preduzeća su u mobilnom stanju još od juče popodne. Raščićavamo snežne padavine, obezbeđujemo prevoz po prioritetima. Očekujemo da do kraja dana svi putevi prvog i drugog reda budu pročišćeni", rekao je on.

Kovačević kaže da su pod teretom snega potpuno stradali malinjaci, kupinjaci, kao i svo koštuničavo voće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.