U Kikindi su od sutra maske obavezne u zatvorenom prostoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 16:44

U Kikindi su od sutra maske obavezne u zatvorenom prostoru

Nakon današnjeg sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije u Kikindi, medijima i javnosti prosleđeni su zaključci kojima se preciziraju nove, oštrije mere za suzbijanje i zaštitu od širenja kovida 19. Iako se ne navodi broj novoobolelih u Kikindi i na teritoriji Severnobanatskog okruga, u saopštenju stoji da je zbog trenutne epidemiološke situacije na teritoriji grada Štab propisao više protivepidemijskih mera, koje stupaju na snagu u sredu, 15. jula.

Između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od sutra je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru. Takođe, zabranjuje se održavanje koncerata na otvorenom i u zatvorenom prostoru, održavanje proslava ili bilo kojih drugih okupljanja na otvorenom i zatvorenom porstoru ukoliko ima više od 20 ljudi.

Odlukom Gradskog štab za vanredne situacije u Kikindi, obustavlja se rad otvorenih i zatvorenih bazena u Kikindi i Banatskom Velikom Selu.

Od srede, 15. jula. u Kikindi će biti zabranjen rad teretanama i fitnes klubovima, a rad rad restorana i kafića biće ograničen u periodu od 06 do 21 sata, s tim da bašte mogu da budu otvorene do 23 sata.

U salonima lepote i frizeskim salonima može da bude prisutna samo po jedna osoba. Nošenje maski i rukavica je obavezno.

U supermarketima je obavezna dezinfekcija rukohvata, korpi i mora da se poštuje socijalna distanca, a korišćenje maski je obavezno. Najviše ljudi istorevemeno u većim objektima je 20, a u manjim 2. Na Gradskoj pijaci u Kikindi nošenje maski je takođe obavezno, a tezge će biti raspoređene tako da svaka druga bude slobodna.

Svi zaključci kikindskog Gradskog štab za vanredne situacije stupaju na snagu u sredu, 15. jula, a nadzor će sprovoditi Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave u Kikindi – navodi se, između ostalog , u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novine: "Spremne oštrije mere"; "Najs pomaže Tačiju preko tajne arhive"

Izvor: B92, 14.Jul.2020

Dnevna štampa u izdanju od srede, 15. jula piše o epidemiji koronavirusa kao i o mogućim novim oštrijim merama za suzbijanje širenja kovida 19..."Politika" na naslovnoj strani demantuje tvrdnje pojedinih italijanskih stručnjaka u tekstu pod naslovom "Nema dokaza da je srpski virus jači od italijanskog",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.