U Beču uhapšen Srbin zbog ubistva Alžirca

Izvor: Blic, 29.Okt.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču uhapšen Srbin zbog ubistva Alžirca

Jedan Srbin (39) uhapšen je u Beču zbog ubistva i ranjavanja dvojice Alžiraca na železničkoj stanicu u glavnom gradu Austrije.

Srbin i njegov saučesnik Alžirac predali su se bečkoj policiji prošle srede, nedugo pošto je protiv njih podignuta međunarodna poternica. Alžirac je pušten da se brani sa slobode.

Prema austrijskim medijima, Srbin i njegov saučesnik sreli su se krajem septembra sa dvojicom Alžiraca i nakon kratke svađe napadač je potegao nož >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i obojicu ih izbo. Sutradan je jedan od njih preminuo, dok su lekari drugom uspeli da spasu život.

Iznoseći svoju verziju priče pred policijom, Srbin je priznao ubistvo, ali je rekao da je nož potegao u samoodbrani.

Inače, kako pišu austrijski mediji, nakon ubistva Srbin je pobegao u domovinu gde se krio donedavno. Srpska policija pomogla je austrijskim kolegama u identifikovanju nasilnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.