Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču otkriven ubica i pljačkaš pošte u Novom Beogradu

U Beču otkriven ubica i pljačkaš pošte u Novom Beogradu

BEOGRAD - Beogradska policija rasvetlila je ubistvo radnika obezbeđenja JP 'Pošte Srbije' Veska Babovića, u koga su 24. marta ove godine u Ulici Jurija Gagarina 94 u Novom Beogradu dvojica maskiranih razbojnika ispalila dva smrtonosna hica i otela mu džak sa četiri miliona dinara.

Zbog sumnje da je ubio Babovića, krivična prijava je podneta protiv Nenada Grujovića, koji je 5. decembra uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u akciji specijalnih jedinica austrijske policije u Beču, saznaje 'Blic'.

- Na osnovu podataka beogradske policije i nacionalne kancelarije Interpola, prikupljeni su dokazi na osnovu kojih je protiv Grujovića podneta krivična prijava. Za njim je već bila raspisana poternica, a od austrijskih vlasti će biti zatražena i njegova ekstradicija - kaže izvor 'Blica' blizak istrazi.

Austrijska policija je posle hapšenja Grujovića saopštila da je razbijena srpska kriminalna banda koja se bavi oružanim pljačkama.

- Nenad G. je, prema informacijama dobijenim iz Srbije, nameravao da u Austriji izvede oružane pljačke. Sa njim je uhapšena i jedna žena, osumnjičena za saučesništvo, kao i Ognjen T., koga srpska policija traži zbog pljačke, i Slobodan P. Kod njih su nađeni lažni slovenački pasoši, dva pištolja sa prigušivačima, maske 'fantomke' i veća svota novca - piše u saopštenju austrijske policije.

Za Grujovićem traga i Holandija, gde je zbog oružane pljačke osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Beogradska policija je već izvesno vreme imala pouzdana saznanja da iza ubistva Babovića stoji Grujović.

- Ušli smo mu u trag u Beču, a zatim smo javili austrijskim kolegama koji su ga uhapsili - kaže izvor 'Blica'.

Babović je 24. marta ujutru ispred stepeništa pošte sa dvojicom kolega blindiranim vozilom dovezao vreću sa novcem za isplatu penzija. Kada su se približili ulazu, pritrčala su im dvojica maskiranih razbojnika sa uperenim pištoljima, a jedan od njih je u Babovića ispalio nekoliko hitaca. Babović je smrtno ranjen, a razbojnicu su uzeli vreću sa papirnim novčanicama i pobegli.

Tamara Marković-Subota

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.