Tužilštvo traži pritvor za trgovce kokainom

Izvor: RTS, 11.Nov.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilštvo traži pritvor za trgovce kokainom

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za međunarodnu trgovinu kokainom Radoslavu Cvijoviću i Slavku Pavlovu, koji su pre dva dana uhapšeni u zajedničkoj akciji srpskih i čeških bezbednosnih organa, rečeno je RTS-u u Tužilaštvu.
Osumnjičeni su prethodno saslušani, a o predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Protiv Cvijovićevog sina Branisava (39), koji je zajedno sa Josipom Capikom (59) i Braniskavom Bikićem (45) uhapšen u Pragu neposredno nakon primopredaje 8,4 kilograma kokaina, postupak će sprovesti češki pravosudni organi.
Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je juče saopštila da postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu nabavljala i distribuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemaljama.
Radoslav Cvijović se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.
Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila "porše panamera", "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilštvo traži pritvor za trgovce kokainom

Izvor: Blic, 11.Nov.2017

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da odredi pritvor dvojici osumnjičenih za međunarodnu trgovinu kokainom Radoslavu Cvijoviću i Slavku Pavlovu, koji su pre dva dana uhapšeni u zajedničkoj akciji srpskih i čeških bezbednosnih organa...Tanjugu je u tom tužilaštvi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.