Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra i još sedmoro osumnjičenih

Izvor: Studio B, 27.Dec.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra i još sedmoro osumnjičenih

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu i predložilo sudu da im odredi pritvor.

Nakon saslušanja osumnjičenih, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage, kojom Milosavljevića, Dušana Protića, Zorana Šćepanovića, Zorana Radomana, Jovana Keravicu, Mirjanu Spasić, Iliju Radosavljevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i Musulina Gorkog tereti za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Tužilaštvo je predložilo pritvor za Milosavljevića, Protića, Šćepanovića, Radomana, Keravicu, Spasić i Radosavljevića, a odluku o predlogu za pritvor doneće sudija za prethodni postupak.

Oni su juče uhapšeni u velikoj anti-koruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela.

Sumnja se da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co", čiji je vlasnik osumnjičeni Zoran Šćepanović i državnog zemljišta u građevinskom reonu Grada Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Tom prilikom preduzeću "Maxim&Co" su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.