Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića, pokrenuta istraga i protiv Dobrivoja Sudžuma

Izvor: Blic, 27.Dec.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića, pokrenuta istraga i protiv Dobrivoja Sudžuma

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja bivšeg ministra pšoljoprivrede Slobodana Milosavljevića i njegovih saradnika, osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu. Protiv njih je pokrenuta istraga i predložen pritvor.

Pritvor je predložen osim za Milosavljevića i za Dušana Protića, Zorana Šćepanovića, Zorana Radomana, Jovana Keravicu, Mirjanu Spasić, Iliju Radosavljevića, ali ne i za Musulina Gorkog.

O >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pritvoru će odlučiti sudija za prethodnui postupak Specijalnog suda.

Protiv njih je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema navodima krivične prijave, postoje osnovi sumnje da su  osumnjičeni u periodu od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine  izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini  privrednog društva „Maxim&Co“, čiji je vlasnik osumnjičeni Zoran Šćepanović i državnog zemljišta u građevinskom reonu Grada Novog  Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad i tom  prilikom preduzeću „Maxim&Co“ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Oni su juče uhapšeni u velikoj anti-koruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela.

Pokrenuta istraga i protiv Dobrivoja Sudžuma

Saslušanje Dobrivoja Sudžuma, bivšeg pomoćnika ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, završeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je kao funkcioner počinio zloupotrebu službenog položaja. Za njega je predviđen pritvor o čemu će u toku dana odlučiti sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Prema navodima u krivičnoj prijavi sumnja se da je Sudžum u toku 2007. i 2008. godine odobrio korišćenje podsticajnih sredstava za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze privrednim društvima koja nisu ispunjavala uslove propisane Uredbom Vlade i na taj način im pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 120 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.