Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra; Milosavljević: Nisam kriv

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra; Milosavljević: Nisam kriv

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu i predložilo sudu da im odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tom Tužilaštvu. Nakon saslušanja osumnjičenih, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage, kojom Milosavljevića, Dušana Protića, Zorana Šćepanovića, Zorana Radomana, Jovana Keravicu, Mirjanu Spasić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Iliju Radosavljevića i Musulina Gorkog tereti za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica. Tužilaštvo je predložilo pritvor za Milosavljevića, Protića, Šćepanovića, Radomana, Keravicu, Spasić i Radosavljevića, a odluku o predlogu za pritvor doneće sudija za prethodni postupak. Oni su juče uhapšeni u velikoj anti-koruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela. Sumnja se da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co", čiji je vlasnik osumnjičeni Zoran Šćepanović i državnog zemljišta u građevinskom reonu Grada Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad. Tom prilikom preduzeću "Maxim&Co" su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, navodi se u saopštenju. MILOSAVLjEVIĆ: NISAM KRIV, NISAM UČESTVOVAO U MALVERZACIJAMAU najopsežnijoj policijskoj akciji u borbi protiv korupcije u noći petak na subotu uhapšeno je 80 osoba među kojima su i bivši ministar Slobodan Milosavljević, dva pomoćnika ministra, direktori javnih preduzeća, biznismeni. Procenjena šteta iznosi više od 100 miliona evra. Za pet osoba se još traga, a za 40 će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku. Slobodan Milosavljević, bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u vladi Mirka Cvetkovića, negirao je juče u tužilaštvu za organizovani kriminal da je počinio zloupotrebu položaja i tvrdio je da nikakve veze nema sa navodnim malverzacima sa poljoprivrednim zemljištem, kako se navodi u prijavi. Milosavljevićav branilac Jugoslav Tintor izjavio je za “Novosti” da je njegov klijent naveo da nikavih nezakonitosti nije bilo u njegovom radu. Tintor kaže da će tokom dana Milosvljević i ostali osumnjičeni biti privedeni kod sudije za prethodni postupak koji će odlučiti da li će im po predlogu tužilatva odrediti pritvor.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra

Izvor: Akter, 27.Dec.2015

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu i predložilo sudu da im odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tom Tužilaštvu..Nakon...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.