Tužilaštvo traži pritvor za Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih

Izvor: RTS, 27.Dec.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži pritvor za Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu i predložilo sudu da im odredi pritvor, rečeno je “Tanjugu” u tom Tužilaštvu. Bivšem pomoćniku ministra Dobrivoju Sudžumu određen pritvor do 30 dana.
Nakon saslušanja osumnjičenih, Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je donelo naredbu o sprovođenju istrage, kojom Milosavljevića, Dušana Protića, Zorana Šćepanovića, Zorana Radomana, Jovana Keravicu, Mirjanu Spasić, Iliju Radosavljevića i Musulina Gorkog tereti za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Tužilaštvo je predložilo pritvor za Milosavljevića, Protića, Šćepanovića, Radomana, Keravicu, Spasića i Radosavljevića, a odluku o predlogu za pritvor doneće sudija za prethodni postupak.
Oni su juče uhapšeni u velikoj antikoruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela.
Sumnja se da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co", čiji je vlasnik osumnjičeni Zoran Šćepanović i državnog zemljišta u građevinskom reonu Grada Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.
Tom prilikom preduzeću "Maxim&Co", su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, navodi se u saopštenju.
Do 30 dana pritvora Dobrivoju Sudžumu
Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem pomoćniku ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Dobrivoju Sudžumu, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.
Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor Sudžumu zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu portparolka suda Tanja Koljenšić.
Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Sudžuma i predložilo je da mu se odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tom Tužilaštvu. Nakon saslušanja, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.
U policijskom saopštenju pisalo je da je Sudžum u 2007. i 2008. godini na nezakonit način odobrio bespovratna podsticajna sredstva poljoprivrednom gazdinstvu "Vinarija Živković" u iznosu od 41.070.579,97 miliona dinara, a poljoprivrednom gazdinstvu "WOW Winery" u iznosu od 77.278.723,14 miliona dinara.
Time je, kako se navodi, pribavio imovinsku korist poljoprivrednim gazdinstvima u iznosu od 118.349.303,11 miliona dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra

Izvor: B92, 27.Dec.2015

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića...Istraga je pokrenuta i protiv još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu, a Tužilaštvo je predložolo sudu da im se odredi...

Nastavak na B92...

Beograd: Tužilaštvo traži pritvor za bivšeg ministra i još 7 uhapšenih u antikoruptivnoj akciji

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2015

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu i predložilo sudu da im odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tom Tužilaštvu...Nakon...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.