Tužilaštvo traži istragu protiv Rodića i još dve osobe

Izvor: Blic, Tanjug, 25.Sep.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži istragu protiv Rodića i još dve osobe

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas istražnom sudiji Okružnog suda zahtev za sprovođenje istrage protiv vlasnika "Kurira" Radislava Rodića, Vekomira Joksimovića i Snežane Jerinić zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.



U saopštenju Tužilaštva navedeno je da postoji osnovana sumnja da su Rodić, Joksimović i Jerinićeva upotrebom lažne dokumentacije kod Komercijalne banke podigli kredit u iznosu od oko 22 miliona dinara, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nikada nije vraćen.

Na taj način, kako navodi Tužilaštvo, Komercijalna banka oštećena je za taj iznos.

Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu ranije je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv vlasnike dnevnog lista "Kurir" Radisava Rodića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje, čime je oštetio državu za više od 203 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.