Tužilaštvo proverava navode majke da je otac odveo dete u Švajcarsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 16:54

Tužilaštvo proverava navode majke da je otac odveo dete u Švajcarsku

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je MUP-u zahtev za prikupljanje obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za prijavu majke J.A. da joj je suprug M.L. oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio Srbiju.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je centralni organ Švajcarske konfederacije preko Ministarstva pravde dostavio MUP-u i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je, protivno odluci švajcarskog suda, majka sa maloletnim detetom napustila tu državu.

U tom predmetu, koji, kako ističe tužilaštvo, predstavlja kontra prijavu, vrše se provere, preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenih lica u vezi poveravanja maloletnog deteta, a uzeta je i izjava majke u policiji na okolnosti navoda.

Beogradski mediji prenose da je J.A. ispričala da je njen sin koji ima dve i po godine, kako tvrdi, otet, a da ga je preko granice odveo otac sa kojim je J.A. od 6. januara u brakorazvodnoj parnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.