Tužilaštvo o povređenoj trudnici

Izvor: B92, 17.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo o povređenoj trudnici

Tomo Zorić (Beta)

Beograd -- Tužilaštvo traži da se prikupe dokazi i ispita da li je bilo propusta u radu medicinskog osoblja kada teško povređena trudnica nije primljena u Urgentni centar.

"Drugo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je MUP-u zahtev za prikupljanje potrebnih informacija radi utvrđivanja svih činjenica vezanih za događaj neprimanja pacijentkinje Svetlane Vučković u Urgentni centar nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teške telesne povrede", rekao je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

"Tužilaštvo traži da se provere sve činjenice vezane za prijem i lečenje pacijentkinje, te da se ispita da li postoje propusti u radu medicinskog osoblja", kaže Zorić.

Podsetimo, trudnicu Svetlanu Vučković, koja je bila u komi, lekari su za dva dana tri puta vozili na relaciji Požarevac-Beograd. Svetlana Vučković povređena je u saobraćajnoj nesreći.

Ona je u bolnici u Požarevcu zbrinuta i carskim rezom na svet donela dečaka. Odmah je u komatoznom stanju upućena na lečenje u Urgentni centar u Beogradu, ali je vraćena u Požarevac jer u Urgentnom centru nije bilo slobodne mašine za disanje, a ustanovljeno je i da nema većih povreda.

Dan kasnije, međutim, ponovo je morala da bude prebačena u Beograd u Urgentni centar i to na odeljenje za neurohirurgiju Urgentnog centra jer je bila u teškom stanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.