Tužilaštvo nije odlučilo o žalbi na odluku o Ganiću

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo nije odlučilo o žalbi na odluku o Ganiću

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije posle razgovora sa engleskim kraljevskim tužilaštvom nije odlučilo da li će se žaliti na odluku o neizručivanju Ejupa Ganića.

Kako javlja B92 , zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić nije mogao da precizira da li će i kada biti podneta žalba,  dodavši da se čekaju sugestije engleskog tužilaštva.

On je rekao da je tužilaštvo prosledilo britanskim tužiocima koji zastupaju srpsku stranu u tom slučaju svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << analizu presude Suda za ekstradicije.

“Poslali smo našu analizu prvostepene presude ekstradicionog suda, oni su tu analizu primili i sada je razmatraju. Od tog njihovog razmatranja i njihove procene zavisiće i naši i njihovi dalji koraci”, kazao je Vekarić za B92.

Podsetimo, londonski sud je odbio zahtev za izručenje Ganića, jer je ocenio da je proces pokrenut iz političkih razloga.

U Srbiji je protiv Ganića decembra 2008. pokrenuta istraga zbog sumnje da je neposredno naredio napade na objekte JNA u Sarajevu - vojnu bolnicu, Dom vojske, kolonu sanitetskih vozila i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Tužilaštvo neće ulagati žalbu sudu u Londonu

Izvor: Beta, 04.Avg.2010

BEOGRAD, 4. avgusta 2010. (Beta) - Tužilaštvo za ratne zločine neće se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu kojom je taj sud odbio da izruči Srbiji bivšeg člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića..."U situaciji kada se bivši član ratnog predsedništva BiH...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.