Izvor: Blic, 18.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo čeka glavni dokaz

BEOGRAD - Zapisnik sa obdukcije Aleksandra Mušikića, instruktora letenja i padobranstva, najvažniji je dokaz koji treba da objasni uzrok njegove smrti, rekao je za „Blic" beogradski okružni tužilac Milovan Božović.

- Nama još nije dostavljen zapisnik sa obdukcije Mušikića i to se obično čeka neko vreme. Od policije smo dobili njihov zapisnik i izjave svedoka, a prikupili smo tekstove koji su objavljeni u vašem listu - rekao je tužilac Božović.

Okružno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tužilaštvo počelo je da prikuplja podatke nakon pisanja „Blica" da Mušikićeva porodica tvrdi da je umro od posledica policijske torture. Mušikić je preminuo na Uskrs, 8. aprila, na VMA. Lekari te bolnice su uradili obdukciju i čeka se njihov zapisnik. Mušikić je 4. aprila pokušao da spreči bivšu suprugu i njihovog sina da odu u Nemačku na duže vreme. On se tada sukobio sa policijom i zadobio je lakše telesne povrede, što je konstatovano u Urgentnom centru. Odatle je ponovo odveden u stanicu OUP Vračar, ali je ubrzo pušten.

Porodica preminulog tvrdi da su ga u policiji ponovo tukli kada su ga vratili iz bolnice i da je tada zadobio teške telesne povrede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.