Izvor: B92, 08.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Imena u "Mreži"

Beograd -- Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo danas zahtev za sprovođenje istrage protiv 15 osumnjičenih za šverc cigareta.

U saopštenju Tužilaštva navodi se da je zahtev podnet protiv Stanka Subotića, Mihalja Kertesa, Nikole Miloševića, Milana Rankovića zvanog Pekin, Ivane Krčmarević, Jovice Ranđelovića, Stevana Banovića, Nebojše Nikolića zvanog Tarzan, Milana Milanovića zvanog Mrgud, Draga Dodevskog, Ivane Olujić, Miodraga Zavišića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milovana Popivode, Miroslava Pešića i Luke Nenadića.

Subotić, Kertes, Popivoda, Zavišić, Banović, Nikolić i Dodevski osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja, dok se ostali osumnjičeni terete za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Istražni sudija Vučko Mirčić odredio je posle saslušanja pritvor svim uhapšenim članovima organizovane kriminalne grupe Stanka Subotića, izjavila je danas portparolka Posebnog odeljenja Okružnog suda Maja Kovačević.

Ona je rekla da je istražni sudija završio saslušavanje osmoro uhapšenih noćas, pola sata posle ponoći. Ona je kazala da još sedam lica koja se nalaze u zahtevu specijalnog tužioca za pokretanje istrage nije saslušano, jer se nisu pojavili.

Specijalni tužilac Slobodan Radovanović predložio je ranije određivanje pritvora protiv svih osumnjičenih zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od bekstva i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno.

U saopštenju Tužilaštva se dodaje da je sadržina zahteva za sprovođenje istrage "službena tajna", tako da će istraga biti zatvorena za javnost.

MUP Srbije je 6. juna saopštio da je uhapšeno osam od 15 članova organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator bio biznismen Stanko Subotić, osumnjičenih za šverc cigareta kojim je država oštećena za više od 40 miliona evra.

O ulozi Stanka Subotića u švercu cigareta čitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.