Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac traži 40 godina

Beograd -- Tužilac za ubistvo na Ibarskoj magistrali traži 40 godina zatvora za optužene.

Tužilac u postupku za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali u žalbi pred Vrhovnim sudom Srbije traži da izvršiocima bude izreknuta maksimalna kazna, ali ne od 15, već 40 godina zatvora. Tužilac u žalbi insistira i na tome da za učešće u ubistvu budu osuđeni i bivši šef Državne bezbednsoti Radomir Marković, šef beogradskog DB-a Milan Radonjić i Branko Đurić, bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načelnik beogradske policije, i to na po 40 godina zatvora.

Tužilac i za Mihalja Kertesa traži maksimalnu kaznu.

Branioci okrivljenih u žalbama tvrde da je njihovim klijentima ceo postupak montiran i traže oslobađajuće presude.

Vrhovni sud zasedaće po predmetu zločina na Ibarskoj magistrali do petka, kada bi trebalo da budu pročitane sve žalbe i da se sudu, ako žele, obrate učesnici u postupku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.