Tužilac razmišlja o pokretanju istrage

Izvor: Blic, 06.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac razmišlja o pokretanju istrage

Opštinsko tužilaštvo u Velikoj Plani posle trideset tri dana od saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen ministar policije Dragan Jočić i njegov vozač Mirko Damnjanović dobilo je izveštaj sa uviđaja lokalne policije. Ovo je za „Blic" potvrdila tužilac Vesna Ivanović koja bi do kraja nedelje trebalo da odluči hoće li pokrenuti istragu o nesreći.



Policijski izveštaj sa uviđaja saobraćajne nesreće u kojoj je povređen ministar policije na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << adresu Tužilaštva u Velikoj Plani stigao je je prošlog petka, potvrdila je tužilac Vesna Ivanović.

- U toku je razmatranje činjenica iz izveštaja i kompletiranje predmeta, nakon čega ću odlučiti o daljem postupku. Javnost će o tome biti obaveštena početkom naredne sedmice - rekla je za „Blic" tužilac Vesna Ivanović.

Istražni sudija Miroljub Živanović koji je obavio uviđaj nesreće i odmah predao tužilaštvu zapisnik, kaže da nije video policijski izveštaj i da čeka odluku tužioca o daljem postupanju.

Po Zakonu o krivičnom postupku, policija je Tužilaštvu mogla da dostavi izveštaj sa uviđaja ili krivičnu prijavu, zavisno od činjenica kojima raspolaže. Pošto je krivična prijava izostala, sada je odluka na tužiocu hoće li otvoriti krivični postupak, odnosno podići optužnicu. Inače, za krivično delo ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju zaprećena je kazna zatvora od jedne do tri godine.

Saobraćajna nesreća u kojoj je povređen Dragan Jočić dogodila se u noći između 25. i 26. januara na autoputu kod Velike Plane.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tužilaštvo na potezu

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2008

Opštinsko javno tužilaštvo u Velikoj Plani dobilo je izveštaj policije o činjenicama u vezi sa udesom u kome su povređeni ministar policije Dragan Jočić i njegov vozač

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.