Izvor: B92, 12.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac ne može u Tužilaštvo

Sremska Mitrovica -- Opštinskom tužiocu u Rumi Živku Josimoviću zabranjen ulazak u zgradu Tužilaštva zbog nesavesnog rada.

Okružni tužilac Ratko Galečić izjavio je danas da je rešenje o udaljavanju sa funkcije Josimovića doneo javni tužilac, a da je tužilac suspendovan jer je nesavesno i nestručno obavljao dužnost. Josimović je izjavio da rešenje nije u skladu sa Zakonom o javnom tužilaštvu i da se žalio Visokom savetu pravosuđa.

Kako Beta saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Palati pravde u Sremskoj Mitrovici, postupak za razrešenje opštinskog tužioca pokrenut je pre četiri godine, a danas mu je zabranjen i ulazak u Tužilaštvo. Josimović je odbijao da napusti kancelariju iako je javni tužilac doneo i rešenje o njegovom udaljenju.

Srpska radikalna stranka kritikovala je rešenja protiv Josimovića i ocenila da je "njegova krivica u tome što je savesno radio svoj posao i što se zamerio tajkunima, otvorivši pitanja privatizacije Agrorume i Venca".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.